Bé prou que som a Diumenge!

 Benvolguts i ambles lectors. Malgrat tot -el que em dedicaré a exposar durant uns 20 minuts, i que vosaltres llegireu en 2 ó 3- hauria d'estar "resumint" un llibre, de moment molt interessant. Es tracta d'un llibre d'assajos sobre la Tecnologia... més que res, la Tecnologia Telecomunicativa. Us diré que de moment, tot i ésser de diversos autors, i no havent-me jo "adormit a la palla" encar segueix, el relat (del resum) una coherència que evidentment és més pròpia als autors que a les meves... diguem-ne HABILITATS cognitives (o resumístiques).

Sembla ésser que, un cop més: Malgrat tot, el Món ha de continuar, i ho ha de fer envers la preocupació per el medi ambient (es diu al Próleg, i s'ofereix amb el terrabastall que s'hi aporta en els dos primers assajos, on, no en quedem pas gaire, tots! ben parats). La Producció de bens i serveis es fa a les anomenades Economies emergents: Xina, La Índia, el Brasil etc. Nosaltres, el que no haguem "pagat ja un alt preu per aquesta liberalització" haurem de veure com tots i cadascun dels productors -que no siguin de barri, o altrament, ja ben posicionats, i, precisament absorvents de d'altres... allò que en diuen (deien aviat): PYMES (Pequeñas Y Medianas EmpresaS)- veuen truncats en un molt més manegat sistema de "competència" somnis de perdurabilitat i famílies senceres van a treballar a algun collons de oficina quan no cobren un minso subsidi mentre es "consumeix" el seu capital o s'inverteix als Mercats Financers.

La contaminació ha fet pagar aquí un alt preu als productors i la sostenibilitat... suposo que per culpa dels Verds alemanys i els famosos anti Plantes Nuclears esdevé un "ferm" pal de paller. Fins i tot els pagesos que fan les coses com s'han fet sempre es troben amb pixapins caçadors de bolets (socialistes) que després de deixar el bosc ple de burilles i deixalles s'amoinen perquè les fonts no tenen aigua bona.

Diu Antoni Brey que normalment ens sentim cofois del que assolim manjant les tecnologies, i que, de fet, tot aquest terrabastall que us deia i insinuava... bé! que serà com el cinema! o com molts segles abans les novel·les i els Romanços francesos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)