"Aquí también están los Dioses"

Això, és el que s'explica que va dir-els-hi Heràcit a uns deixebles que el van atrapar en una cuïna.

Aquesta anècdota li encantava al, precisament filòsof dels nostres temps, a qui em referia ahir amb lo de la Circumstància. El senyor José Ortega i Gasset.

En aquest sentit, a la cuina -ara que fins fa pocs mesos, el programa estrella de la TV era el MasterChef i tots ens hi veiem en això de cuinar- doncs que hauríem de seguir, a l'hora de manifestar-ens-ha, tot un reguitzell de pistes, per exemple el sostre Malthusià que va provocar... I, fins a tres vegades, el des-desenvolupament de les Pandèmies...

Així doncs si sant Gem de Bourges es diu que ell mateix havia estat forner, i que se l'invocava per fer venir la gana, no menys cert que Sant Honorat va fer arrelar un pal dels que es fan servir per entrar i treure els pans del forn i es va convertir en una morera explicaria que la gent, com els cucs de seda, es mengéssin en comptes de fulles de morera el pà àvidament.

El pa és un gran aliment. A banda de la fruita (raïm) i dels bodegons del renaixement i posteriors, es de pensar que la dieta de faci més de un segle no inclouria generalment la carn sinó el pa. Així que fins a tres vegades (suposo que deu ser per això l'obra del mestre Falla "El sombrero de tres picos") faria referència a les tres vegades en que el creixement geomètric (en progressió geomètrica, més exactament) de la població estimada mundial s'ha vist escapçada en els recursos disponibles i la quantitat de persones que podien alimentar amb qualitat. La Peste negra i les dues guerres mundials en podrien ser un exemple, però Mlathus va viure al segle XVIII.

En realitat el gràfic no mostraria els Tres Picos perquè sí...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)