Sèrie de frases cèlebres: "Matar moscas a cañonazos"

 Això de "matar moscas a cañonazos" és molt castellà. En català costa molt més de dir perquè s'ha de ubicar en conceptes, doncs una canonada -que seria el primer que es pot pensar- és una "tubería" en castellà. "Cañonazos", doncs, no té una paraula pròpia en Català.

Jo diria que més que el despilfarro (del que ens parla H.Marcuse, de nom Herbert (és alemany exiliat a USA el 1933)  en el seu llibre "EL Hombre Unidimensional" (de potser 1964)) de gastar tot un collons de bala (amb lo que pesàven) per matar una minsa i insignificant mosca que esnestigui tocant els colons a la fresca o enplena calor i ventiladors també paralria de la velocitat d'actuació entre que es carrega un cano, s'incilina (per lo del tir parabòlic) i s'orienta (a vegades amb diues maniobres en una giran i alçant per exemple, a la plegada) doncs això que ens hi podriem esta tota la tarda. O Mitja vida.

Hi ha una web, lOptimot que ens parla sempre de l'EXAGERACIÓ per a aquest cas de les mosques i  les canonades. També en llegir la seva (de l'Optimot) proclama sobre les mosques i els canons seri auna mica com aquella crisi que hi hva  ja cap a l'any 2000 i pocs que implicaria allò tant tètirc Patèitic fins i tot de pagar la llet amb tarja de crèdit. M'enteneu? com aquell que es vesteix en roba antiga, o com les pel·lúcules de Terror de'n Vincent Price.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)