Passa al contingut principal

21 de Gener'22 Sant Fructuoso (i compañeros mártires: Augurio i Eulogio) + Santa Inés (Agnès de Roma)

 21-Gener, 2/3 sants-patrons de Manresa.

No compto que hem sigui legítim a na mi, que no sóc de Manresa. Però fixem-nos en una tonalitat, un matís… si més no “Sospitós”, en el sentit de: mentres “when we want to fly, we fly” i esdevenir prou, sempre que sigui un qualificatiu “agradable” com "suspicious" i agradable per mater(nal) ¿Quanta trampa hi ha en el llenguatge “romànic”?

Doncs bé que a Manresa (que jo he investigat, però només perquè ho veia sense volguer-ho AVUI SE CELEBRA SANT FRUITÓS (Fructuoso). Dos dies abans el 19, sant Mario (a Itàlia celebren santa Margarida... A CÁDIZ fan el Vetus Ordo (antic ordre de Pau Vi (fins any 1969) doncs la Octava! i, se celebra el 28... "per sant Romà!" i els seus Diaques.

 Auguri(o) i Eulogi(o), eren companys màrtirs. cremats a la foguera de Santa Maria del Miracle, (amfiteatre de Tarraco (a Tarragona). Abans d’ahir es devia celebrar Santa Agnés QUE ÉS TAMBÉ AVUI. Ja ho hem dit. I en fem memòria dos dies abans que érem a santa Beatriu (¿i Prisca? No m’enrecordo!… No sé si hi ha cap pressa! En un moment donat NO SÉ SI FORMA PART DE LES MEVES TASQUES, i doncs us hi hauríeu d’acostumar vosaltres; però: Era sant per… ai! per sant Mario!)

Doncs sabeu que us dic? que vaig a mirar si ho celebren aquell dia de 19 de Gener (i no 18 com per santa Prisca i santa Beatriu (una d’elles)) els italians. Jo ho sé!

El 19 de Gener: Santa Margherita d’Ungheria Principessa e religiosa. Fixem-nos que Principesca és “de relatiu al gaudi de la Princesa: “He passat un matí principesc, encara que només ha estat una estona” es traduiria per: “

Ho avuto una mattinata principesca, ma è passato solo un po'
I doncs? Pricipessa, sí que és Princesa, Heus ací el "La vida es bella" (Roberto Benigni, 1997): Deia bongiorno principesca... com per anar-hi a cantar a Itàlia!?
Doncs bé! "Nada d'esto fué un error!" El santa MARGARITA DE hUNGRIA  és el 18 de Gener i sant màrio efectivament el dinou (quan se celebra actualment santa Agnesse? romana... no sabria distingir per cert si la safata amb els dos ulls "pot ser santa Agnès o santa Llúcia (lucía)?". Coses del pintar! 

Comentaris

  1. Això que dius de sant Romà (i els seus diaques... És d'un altre sant... Una mica lo que sant Francesc de Xabier a sant Ignasi.
    Com molts lt bé de has corregit de l'anterior post a noucanjosep.wordpress.com eren "companys màrtirs" i no secretaris.
    Lo del dia 28, la octava "vetus ordo" que se celebra a Cadis és per sant Tomàs de Aqui-no.
    No hi queia!
    Sí que és cert que si el Febrer té 29 dies sant Romà cau en el "dia de traspàs".
    També és veritat que santa Agnès "alardeaba" que a un que se l'havia mirat li van caure els ulls i una mica com a l'Obra de Rembrandt San José contando sis sueños a su PADRE de 1638 doncs això que presentava... Se m'acut de dir com a ofrena els ulls en una safata!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)