Jordi Cuixart a Catalunya Ràdio (17/07/2020)

"Trencar l'aïllament" ho va dir un polític basc. "És el principal objectiu de un pres polític"
"Les lluites compartides"
Crisi 2008 (i del 2020) però sentiment de orgull i pertinença col·lectiva. La meitat dels habitants de Catalunya té problemes per arribar a final de mes. Som un país que reviscola de les cendres. L'Estat ha renunciat a defensar els interessos dels més desafavorits. La fractura social està entre els que tenen i els que no tenen i la meitat no tenen.
"La repressió busca dividir els que lluiten" (a partir del matís), però quan els escoltes en una taula o en el Parlament, ningú ha renunciat al Referèndum... a lluitar pels desafavorits... hauríem de intentar no parlar tant de la cosa i asseure'ns en una taula. Jo soc optimista.
"A la sentència, el que retraten és aquesta interpretació de J.Cuixart dels drets (Humans) Fonamentals" Davant del dilema de una oposició, suspensió del Referendum vam exercir els drets fonamentals: La llibertat d'expressió. El principi de la Desobediència civil i la lluita no violenta i en segon lloc respon sempre a un interès col·lectiu. "Allà hi havia un semàfor vermell i vostès se'l van saltar" Òmnium volia defensar el "seu" dret a la Autodeterminació. (Marcelino Camacho: "EL dret de vaga es defensa fent vaga") Doncs els drets fonamentals... vaig fer el que havia de fer perquè no podia fer una altra cosa. Jo havia de defensar per estatus els Drets Civils dels PPCC. No volem fer política: Ni podem, ni volem.
"Reconstruir 'aquells' espais i fer lluita compartida en la política" En el dia a dia i en la presa de decisions és l'instrument que tenim més a l'abast... l'alternativa és la Dictadura... no caurem en l'error del populisme... vam sortir a defensar Drets Fonamentals: La voluntat del poble de autogovernar-se és el que es va defensar.
"El Rei emèrit" Problemes estructurals de la democràcia espanyola: Les bases de l'Estat espanyol no són democràtiques. Provenen del Franquisme: Hi ha un cap d'estat corrupte. Denunciar-ho és una necessitat com a demòcrates i també com a sobiranistes.
"Enganyar la societat" Una de les virtuts del Sobiranisme és la transversalitat. Intentar vendre el Sobiranisme com un bloc homogeni és una fal·làcia. Quan en Puigdemont va dir "Referèndum o referèndum" Òmnium no es posicionava... quan es va aprovar al Parlament Òmnium no podia no estar-hi d'acord. Recuperar les senyes de identitat i les llibertats perdudes, però no podem estar massa mñes temps sense saber per què opta la Societat Catalana. Resistir és vèncer. No es van perdre el Referèndum i la societat està determinada a votar. Ara hem de veure com ho farem.
"He fet molt més d'allò que havia imaginat que mai podria fer, però jo vull tornar a la fàbrica"
"EL Projecte 'Lliure'" General lideratges (en la política son imprescindibles) però també socials en Cooperatives etc. Líders sindicals, veïnals... On entitat de índole molt diferent per fer front a situacions molt greus (de la Covid, de pobresa) 20 Projectes i 5 de tirats endavant amb el lideratge de Teresa Crespo i de David Fernàndez.
"Amnistia Internacional: Voleu alliberar, si-us-plau a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart"  No hi ha hagut resposta del govern més progressista de la Història.
"Eixamplar no: Compartir" Els límits s'han d'assumir. El Diàleg no pot tenir límits com la autodeterminació, -llavors no en direm Diàleg... en direm una altra cosa-.
"Una societat que està tensionada per altres tensions" Quan hi ha una crisi democràtica (la centralització de les compres de material mèdic decretada per el ministre Illa). Cal estar governats per uns polítics independents dels poders fàctics com el ÍBEX-35
Revolucionaris "Diuen molt menys del que fan i fan molt més del que diuen"
El moviment sobiranista renúncia a valor i contacte amb el independentisme i l'antifranquisme nascut el 70... no hi han armes ni "sang".
"Si la prioritat hagués estat sortir de la presó" hauríem actuat d'una altra manera. Hem de pensar en el conjunt del món sobiranista.
"Eleccions?" El que li convé en aquest país (Catalunya) és estar ben governat.
La independència dels mitjans públics és també un deure dels governs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)