Jordi Sànchez a "El Suplement" de Catalunya Ràdio

No hem tingut privilegis!
És molt estrany de anar a casa i haver de tornar a la presó a dormir. Però ens adaptem a tor i acabes convertint en una rutina el que no és normal.
"Li han donat el 3er Grau però encara no s'ha executat" Fa deu dies així estàs en l'entorn familiar per tornar a la vida normal clar que sempre has de estar localitzable. 
"El pitjor dia?" El 4 de Desembre quan jo no vaig poder sortir com els altres. EL pitjor que es pot fer a la presó és pensar-se que sortiràs i que no surtis. Haver de telefonar a cas i dir-ho és molt difícil. Tot lo altre ha estat més llevadero.
"Es penedeix de no haver anat a l'Exili?" No. L'exili té connotacions molt més dures. Sembla que a l'exili puguis fer el que vulguis i no és veritat, no deixa de ésser una presó amb barrots invisible però que existeixen.. la família que no pots veure i fins i tot genera menys empatia que la presó.
"També pensa que 'ho tornaran a fer!'" Ho farem millor perquè l'Estat espanyol ens nega molts drets entre ells el dret a la Autodeterminació.
"Les picabaralles de fora arriben a dintre de la presó?" La relació és cordial i ja hi havia una bona relació personal prèvia. Ara encara ens coneixem més i estem tots a la mateixa presó, no com les dones. De les diferències polítiques no en parlem gaire sovint. No hem parlat mai de la data de les eleccions per exemple.
"La taula de Diàleg" Tenim enfocaments diferents. No gestionem cap conflicte. La Taula ha de servir per gestionar el conflicte polític i l'ha de transmetre a la ciutadania. Una part dels que haurien d'estar a la taula són a l'exili o a la presó, però a la taula no hem de portar "condicions" (autodeterminació i Amnistia).
"Esperit Urquinaona" o no es pot ni deixar ni un paper a terra que ens legitima i ens reforça davant l'adversari malgrat la frustració que s'hi genera normalment. I tot i les actuacions desproporcionades de la Policia Nacional i que l'Autoritat ha condecorat malgrat estiguin molts al bancs dels acusats.
"Va entrar vostè en política dins de la presó, per què?" M'ho va demanar el Prsident Puigdemont. Soc professor de Ciència Política però sempre ho havia separat i em vaig posar a pensar i vem donar una resposta al 155 tot i ser conscient que era certament estrany. I participo d'una manera responsable.
"25 de Juliol" No és el debat Puigdemont ó PdeCat... són el mateix. Puigdemont hi està afiliat. Es parla d'etiquetes i fan mal però serveixen per fer política Junts per Catalunya amb molts votants del PdeCAT per esser una opció que fes sentir vinculat amb un projecte nou i reinventat que assumeix el Sobiranisme com a propi i que s'ha de vertebrar en un partit polític perquè el no fer-ho genera un desconcert.
Els partits olítics són titularitat dels seus militants i dels seus electors. Això que sembla que s'ha produït fa quatre dies però potser no és així. Hi havia un document, que donava per fet que ells creien que podrien fer el que ara no poden fer (David Bonvehí).
"L'acord?" El que demana la gent és que ha des ésser un espai obert, sense quotes, tots junts en una mateixa taula. La coalició comporta quotes... confiem en la gent! La participació dintre de la organització política esdevé necessari. La única quota és la de la paritat.
"Es veuen amb D. Bonvehí?" Si no es resolt el que s'havia d'haver resolt fa mesos serà després. La nostra voluntat és sumar, reactivar la vida econòmica quan veiem que una part de la societat s'està quedant enrere...
"Han parlat amb A. Mas?" Si el President Mas manté el silenci no el trencaré jo en nom seu.
"Puigdemont? cap a on va esquerra o dreta?" AIxò es veu i es veurà quan s'han impulsat polítiques que no es poden titllar o classificar i que no s'està en la demonització.. les etiquetes s'utilitzen per fer política recull i recollirà abraçant des de la Socialdemocràcia amb polítiques públiques fins a la reactivació econòmica.. hi han matèries més sensibles que d'altres i ja es veurà. Hi ha qui està content de dir 'la dreta independentista' però això no és així. Defensarem un "progrés inclusiu"
"però no fan unitat ni a casa seva?" No l'hem assolit... ara haurem de posar sobre la taula per veure com es sobre la taula com es construeix un espai de coincidència estratègica.
"Puigdemont Núm. 1?" Primàries. Entre tots els que vulguin ésser candidats Decidirà la militància. Això és indubtable 'on posem la banya ens hi quedem'
"torra vol les eleccions a l'Octubre i Puigdemont una mica més tard?" Sempre hi ha veus interessades. a na mi no em consta. Jo quan haguem sortit de la Covid. No com avui els Bascos
"Hi ha pèrdua de il·lusió" Hem de ser responsables... el 1-Oct no va ésser possible... hi ha una lliçó apresa l'Estat espanyol no ens regalarà res ens va fer creure que dialogaria i no va dialogar...
Si som forts política i socialment només potser trigarem anys millor que menys anys però eixò ens ha de portar a veure aquest país votatn en llibertat.
"Si no hi ha acord amb el PdeCat" sense quotes? de publicitat i presència. NO VOLEM SER ESCLAUS DEL PASSAT No serem una herència de Convergència malgrat hi hagi personatges presents sense que ningú pugui dir que ens n'hem aprofitat de res ni enlloc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)