les notícies del Dilluns són... que no hi ha notícies, collons!

ja ens podem considerar en període vocacional. Tot i que a França, en Macron obligués per el 22 de Juny el admetre de nou a classe els francesos... suposo que ¡sempre van tard! La notícia esportiva es la "tornada" de Sarunas Jasickevicius el escorta lituà, aquest cop com a entrenador a la secció de bàsket del Barça. Jasickevicius cau més bé que Pessic i no és tant vell i tibat com el iugoslau que a més és un fresc: No ha guanyat una merda!

Potser una, -sens dubte: bona!- notícia era l'escot que lluïa la Vergés, la consellera de sanitat, precisament aquest Dilluns en que ha quedat confinada tota la comarca del Segrià. Alegries com aquestes seves no en dóna tothom ni tots els dies.

A la BBC em sembla que de sis titulars cinc eren de la Covid-19... i he passat de tot. Per exemple us diré que un titulat versava sobre un brot bubònic (suposo que "de peste bubònica") a Mongòlia amb un afectat. Més avall parlaven de tres-cents afectats en un paí em sembla que del Sud-Est asiàtic el any passat o en fa dos.

Una altre d'aquelles coses que no en farem efemèride l'any que ve, o potser sí (perquè diuen que és mentida!) és que el Diari Ara diu que posa 25.000 exemplars venuts al carrer. Diu que son subvencionats, o sigui que "amb descompte" per diré Rappel s/vendes... que seria ofertes a subscriptors.

A "la Panxa del Bou" parlaven d'una pel·lícula francesa, -suposo que d'actualitat!-.

Ara que hi penso, -no sé per què- diu que curiosament a Florida, i dic curiosament, perquè a Florida justament no solen ésser habituals aquests casos, hi ha una "ameba" (ja sabeu, un micro-organisme molt més gran que un virus, com un protozoo; que es mou entre la aigua fresca calenta. Això que pot semblar un contrasentit, és en realitat als estats del Sud dels EUA una cosa comuna: pels rius baixa aigua "warm" (o calenteta). Diu que la ameba es menja el cervell, que é smortal, i que no es pot transmetre mai de persona a persona. Es posa pel nas.

També diu que ara amb això del Brexit els Britanics (UK per lo menos) posaran les seves pròpies sancions, com un tribunal de La Haya a crims contra els drets humans. Ho diu en Dominic Raab.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)