Una mica de ciència, és clar!

Diu que hem de aprendre sobre la molaritat... és a dir el curiós fenòmen desenvolupat embrionàriament entre el 1700 i el 1800 en què s'apreciava que les conseqüències d'una reacció microscòpica o atòmica serán les mateixes per a kilograms o tones d'aquestes sustàncies. Això suposà la delimitació dels pesos atòmics dels elements segons aquest volum/pès o mol. Amb el número de Avogadro (em sembla)

Existeixen manuals elementals, sobretot de llibres de text per a estudiants de 12 o 14 anys que ho expliquen molt clarament, suposo. I si no és que ho fan els de 10 anys.

Això ens permetrà ésser dels que entenguem la Química (que Isaac Assimov el famós escriptor sobre ciència ficció va delimitar en aquest punt de la molaritat). Per fer-ho recomanadament segons el que ens expliquen al DIVULCAT una revista de divulgació científica hem de llegir el llibre "La truita cremada: Un mol, poc mol" de Claudi Mans... Llibre que està descatalogat (s'ha esgotat i no sabem si en faran una nova edició)

De moment estic pendent de trobar-lo en alguna biblioteca propera al meu barri que no hagi de fer un préstec interbibliotecari per tot això de les quarantenes dels llibres que podrien estar contaminats per la COVID-19
Seguiré informant

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)