"Breaking News" ('EuroNews.com'). Dijous 10 Sept 13:00 CET

 Montenegro, el país balcànic tindrà un president que és professor universitari i que diu que el futur del seu país passa per la Unió Europea (allunyant-se de Rússia).


El foc ocasionat, ahir o abans d'ahir, per el "overbooking" ('overcrowded'= massa gent) al camp de migrants de la illa grega de Lesbos). Deien que hi ha unes aprox. 10.000 persones sense sostre ara (algunes fonts com TV3 deien que 13.000). El fuego se inició en tres puntos simultáneamente.Veiem què diuen els de Euro News: (Notícies de Grècia) Moria camp.

     .- Que no va causar morts cap però que hi ha hagut molta crítica envers la Política migratòria Europea.

     .- Segons la Policia: La gent (els migrants) volien aprofitar la confusió per marxar i van tirar pedres als policies que bloqueixaven les carreters. La policia va respondre amb gasos lacrimògens. No hi va haver ni ferits ni arrestos. No sé què diu que també van calar foc als prats del voltant on la policia els retenia.

     .- el Camp de Moria ha estat confinat pel coronavirus tot aquest temps recent. Alguns positius del virus fins i tot, hjan fugit.

     .- El ministre de migrants Grec ha dit que "el que és indubtable és que el foc va ésser ocasioonat per nous sol·licitants d'asil" i ara per uns quants TOTS sense casa. Diuen que el camp estava dissenyat per unes 2.750 persones i n'hi havia 12.500 abans del foc (ara 13.000 segons TV3).


Segons fotos sobre la crisis (fotos de la BBC) els migrants nous serien "balseros". Seguirem un altre dia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)