Notícies destacades de la setmana ('The Economist').

No revelaré les meves fonts, però són contrastades i internacionals:

 A LA ÍNDIA (recordem el cas de Kamala Harris, la núm 2 de Joe Biden, que els de TV3 van dir que era Afroamericana) i els de la BBC van dir que era indoamericana) DONCS QUE A LA ÍNDIA HI HA HAGUT EN UN SOL DIA 78.000 nous casos de covid-19 (30 de Agosto). Hauría llegit cap d'aquestos mai l'Eneida de Virgili? És una pregunta que s'han de fer els francesos amb la declaració Universal dels drets humans

     Comentari de "The Economist": L'economia a la índia: "shrinks" (you stink, your clothes shrink tará tará as black as ink!) s'ha aprimat un 25 per cent. Amb això del covid. Un 23,9% respecte de l'any anterior. El gran problema és: estem "relacionats" l'economia espanyola i catalana amb la producció (del PIB) hindú? A qui ven la índia? Son fiables les seves dades? per exemple de dada-tócat-els-collons! el barem talital (que sol estar per damunt de cent, era de 16 al berguedà. Ho deia abans d'ahir el... Laregió7. És la setmana de les maresdedéu RE-trobades (ho va dir a missa, mossèn Toni Borqueres, a la Seu) també de la mare de déu de Queralt a Berga.

La meva mare havia nascut un dia 16, a Manresa (16 de novembre) encara que de petita vivia a Barcelona... i el meu avi Joan no va voler marxar de casa seva quan bombardejaven els alemanys (de la luftwaffe. La mare es deia Dolors. Ara la maredeéu dels Dolors és el quinze de setembre, la setmana entrant. Em sembla però que no ho celebrava això del 15/09. Ara van fer la missa -per a tothom és clar els de casa també, malparít-de-capellà, per la TV a Berga.

La mearededéu de Queralt té una oreneta a la ma dreta. És una oreneta perquè té les ales "trencades" com un ratpenat i la panxa blanca. La mare de Déu de queralt abans altament enjoïada... ai la Guerra (civil... espanyola!) a ra n'han fet una rèplica petita i hi ha una imatge foto de l'original en blanc i negre... no surt per enlloc. la maredeDéu de queralt, aixafa/reté un senglar amb el peu esquerre. Serà lo dels jabalíes que ens deia en Pierre Vilar, el meu amic a la història d'Espanya? Es veu que en baixaven massa a BCN.

 La meva antiga parella, el meu primer amor, de fa molts anys (sí, vále!) era nascuda un dia 16 també i a damés era al gener, abans sant Marcel eh? ("Què?" va dir pobreta) però ho han canviat... el sant Marcel. Ara resulta que el setze de gener era quan els capitans americans van desembarcar en l'operació "desert Storm" a Kwait a l'any 1991.

En fa 29 d'anys... com l'article de la Constitució española ("fer una cosa "per l'article 29" vindria a ser "Sí home!, por tu cara de guapo" que parla l'article de la figura del  'Nascidorius' el fill CONCEBUT-i-no nascut encara en el moment de la mort del pare, i a qui li correspondrien uns drets hereditaris i de successió/reproducció en general.

Doncs això, de tot plegat: Què n'hem de parí? doncs bé! que a la índia, no s'havia produit una regressió -que en diuen- tant forta des del 1996. El 1996 MOTOROLA, americana llavors encara, llençava un model de telèfon nou i se'n va anar en orris la companyia, no sé a quin any i que els seus telèfons pesaven tant. ara és propietat de LENOVO, però no ens enganyem, LENOVO no és italiana, és XINESA: El producte, que jo he dit (en principi) un telèfon (de Motorola) era llençat un 3 de GENER (éste -1996- serà el año...). 

Recordem que va ésser el govern del PP el que va Decretar que les actualitzacions, em principi suposem retroactives de les dades mínimes obligatòries presens digitalment (les de empadronaments als ajuntaments) havien de estar actualitzades a partir de 1996 sense omisió.

Cap al vint i escaig de gener, yaser Arafat era REELEGIT (lliurement) president dels Palästins. Yaser Arafat va morir el 2004 a França i era nascut a Egipte i va tallar el bacallà que diem els catalans cap als anys 60's i 70's a l'Oriente Medio i era molt admirat pels radicals bascos, podríem dir que compromesos com els Kortatu (un grup de ¿rock?).

Una altra notícia:

Els CELS blaus ja tornen a esdevenir GRISOS (els nivells de polució arriben als punts de PRE-Covid) O sigui que l'economia xinesa ai! xinesa: india! tururut! la revifalla... i la relativa importància com a suposada 4ª potència mundial per darrera de XINA EUA RUSSIA i/o Brazil (i tu calla! i no comentis res... mandrós).

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)