Sant Joan del Laterà

 També coneguda com la basílica de San Juan Ante Portam Latinam o San Juan de Letrán va ser, allò que en diuen "erigida" (construida, aixecada) el segle III pel sant Pare Silvestre Primer, de nom Ciríac (que era, el dia 4, el seu sant). Es diu que hi reposen les restes de l'únic apòstol que en principi no hauria mort en el martiri... més que res es devia dessistir per part dels romans.

S'explica que aquest apòstol seria sant Joan Evangelista a qui van fer-lo dur a Roma per posar-lo en una gran olla d'oli calent. Només de entrari el foc es començà a refredar i no va poer ésser martiritzat. Potser per això ell parla de si mateix com aquell deixeble que Jesús tant s'estimava. O bé delirava de prendre's l'Esperit Sant ell tot sol.

Sobre la Creu de Crist, un tema força recurrent en temps del Sant Pare Silvestre Ir (cap a l'any 340) es diuen dues coses molt interessants; Primer, que jesús no hauria portat mai la creu sencera, que era comú que es clavés el pal llarg a terra i els reus només duguessin la "travessa". 

Per tant tor i que la capella de sant Joan del Laterà va ésser també palplantda per  aquest motiu sembla insensat que hom pensi que es van dedicar a guardar la creu sencera. Adamés s'explica que era comú que diferents reus fossin clavats en un mateix puntal.

Sobre els claus dir que els van fondre i en van fer les àrries d'un cavall d'un puta sant Pare i que se'n van construir també rèliques exactes i es van repartir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)