Dijous, a 24 de Juny... sant Joan... Quan és el Solstici?

 Avui he anat a missa. No recordo prácticament res de les dues Lectures, exceptuant que a la primera no sé què han dit de les tribus que... Malgrat tot, a l'inici d'aquesta Primera Lectura, ha de ser o bé Jeremíes (que cridava tant) o bé de Isaïes... tan antic ell! Doncs bé jo diria, em sòna -els mocs no, eh?- que tots dos se sabien escolits des del ventre de la mare. Deu ja els havia "escollit" abans de nàixer.

La Segona Lectura és dels Fets dels Apòstols.

L'Evangeli, a banda de tot ¿ho pregunto? parla de quan Elisabet, la perenta de Maria ja ha tingut el nadó i al cap de set dies el volen batejar. La gent insisteix a que es digui Zacaries, com son pare, però Elisabet diu "S'ha de dir Joan". Llavors pregunten al pare, Zacaries que demana unes tauletes (recordareu que l'àngel... no sé si es diu enlloc? el mateix Sant Gabriel, seria; que per haver dubtat de la seva paraula -ZACARIES LI VA DEMANR UN SENYAL- el va deixar sense parla). A la tauleta escriví Zacaries que "s'ha de dir Joan" i recuperà la parla i la gent se'n meravellava.

La Primera Lectura, recuperada ara, és de Isaïes. La dels fets dels Apòstols no entenc jo que, per exemple, Déu tingui del llinatge de Jesús i del llinatge de Maria. De quina manera Elisabet i Maria son parentes? Què ho fa que així Joan es tingui del llinatge com a jueu, per part de mare (qui redimoni era Zacaries si se'ns diu que no hi havia profetes a Israel durant 500 anys potser, i per tant per part de pare era de Israel, (un mal menor que el de Ismael) i doncs descendent del Gran Patriarca Abraham.

El salm és: "Us dono gràcies per haver-me fet tant admirable".

Aleshores, s'escau que els que celebren sant Joan son aquells que dintre del ventre de la mare ja són.. dintre lo que cap, tot i ser tothom fill de Déu, descendent d'Abraham (D'aquí que al Coro de la Escuela de aquella universitat on va anar el Abrahams de "Carros de Fuego" no hi participés seguro)... però del excels llinatge de David en qui ens explica Pau... bé ho diu Joan l'Evangelista: Mai tindran un altre Rei, i, segurament, n'hi haurà d'haver prou.

Malgrat tot Joan soporta un bon pès, estant fins i tot a la presó. Jesús li envia el missatge de El Regne de Déu és aquí perquè aquells coixos, muts i cecs ja caminen, parlen i hi veuen. Llavors com deia mossèn Capdevila, el petit, Jacint: "PER CULPA D'UNA BALLARINA" li van tallar el Cap a El Baptista perquè li retreia a Herodes que jaiés amb la dona del seu germà gran Herodies (que era precisament la mare de la ballarina).

El Rei va fer matar Joan i dur el seu cap en una safata (per honor de la paraula donada a una noia jajaj).

Caga-t'hi LORITO! o no?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)