Diumenge /Juny Missa d'onze!

 Avui tenim que Déu va donar la vida a l'Univers No va posar-hi cap mena de verí. "Al pot petit hi ha la bona  confitura... i el verí!" deia la Sra Hernández de Sant Vicenç. Malgrat tot el que ens diu el Llibre de la Saviesa (Primera Lectura) que forma doncs part de la Bíblia: Déu no creà l'home sotmès a la mort sinó a imatge de la seva existència eterna. Heus aci la presència del pecat original a manera -ens diu el Llibre- de: L'enveja que va introduir la mort al Món, i els partidaris del maligne són els qui en fan experiència.

Serà doncs que l'enveja, serà un pecat capital?doncs bé l'enveja ens fa desitjar lo incorrecte és una de les set passions de l'anima que tradicionalment s'han ubicat, -Sí!- Com a Pecat capital... o sigui que aneu amb compte amb aquesta gent!

Amb quin goig us exalço Senyor (és el salm).

La Segona Lectura se'ns diu que en aquell moment en què els apòstols eren perseguits, i fins i tot deien que la comunitat tenia d'ells, el amor amb què els estimàven els mateixos al¡pòstols a la comunitat "de Corint" que  es faci el que diu l'Escriptura: "ni als qui n'havien recollit molt els en sobrava; ni als que n'havien recollit poc els en faltava". Avui era l'òbol de Sant Pere i la col·Lecta anava per al Sant Pare de Roma. Ja li val amb una mica de tots... no ho sabíem!

A l'Evangeli ens expliquen les coses de cada dia. La gent passa pel costat i et toquen... per tenir sort, per passar-te algo... n'està ple de persones que trobo no jhaaurien de Déu i les seves coses, apreses només per interès i irresponsablement donades, de manera que ,mentre, no només que se'n desentenen sinó que com el Maligne fan que t'hi hagis de cagar a sobre. "Talita cum" "Noia aixeca't"

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)