Diumenge de Sant Jaume... avui no puc anar a missa!

     Les lectures d'avui, en diuen... abans de que comenci la missa d'avui a les onze a Ràdio Estel, són dels Fets dels Apòstols. A la primera, en qualsevol de les dues opcions que sens presenten, es diu, més que res: "Obeïr Déu és primer que obeïr els homes". Això sempre es discerneix? Proposo que no.. seria el cas de la que els abogats i els jutges en diuen "estado de enajenación mental" que seria, més o menys un alienament mental (pensar molt de temps una cosa que: ni és certa, ni socialment combregada) de manera que una persona sense deiscernir aquesta realitat fa coses inapropiades... fins i tot delictes. Per tant obeïr Déu ens hauria de capficar més.

     A la Segona lectura, de la carta de Sant pau als Corintis diu que "portem el tresor del ministeri que Déu ens ha donat Déu en gerres de terrissa". la terrissa s'asseca sola. En principi, penso que la terrrissa no es forneja, Sinó gairebé seria ceràmica, no? Per tant pot tenir abans no es descobrís el torn, podria tenir fisures. Fins i tot si algú hagués mai anat a Judea a veure com n'ha fan, es podria donar el cas que la barreja d'argiles i terriç que en faci servir a casa no porti algun dels determinats components que només la experiència fa evitar per exemple des de la suor que manté fresca l'aigua, fins a problemes de estanqueïtat.

     L'Evangeli, mostra com l'home precisa de una immediatesa. De vegades fins i tot el Mestre ens ha exposat que quan anéssim mai a un festa o un casament ens posem cap al final... així si algún dels que ens ha convidat li importa ens farà passar endavant: Serà allà quan també diu el Senyor: "Només el qui s'enalteix serà humiliat i el que s'humila serà enaltit".

Anem a escoltar la missa!

Farem un streaming:

Jesús tot vorejant el llac de Galilea, veié dos germans Jaume i Joan, fills de Zebadeu repassant les xarxes i els cridà... El cel parla de la gloria de Déu... l'Estelada anuncia el que han fet les seves mans!

Presideix Joan Maria Mayol. L'apostol és un dels que van beure i menjar amb Jesús. Daquí la sev importància.

Avui seria la Primera Jornada Mundial dels avis i la Gent gran. Ens hi convida a celebrar-ho el sant Pare Francesc.

 

Vós que per mitja¡à dels apòstols ens heu fet arribar la vostra bona nova

Vós que ressucitant de entre els morts, sou vida per a tots els qui us segueixen

Vós que enfortiu l'Esglèsia amb el testimoniatge dels apòstols.

 

Que Déu omnipotent s'apiadi de nosaltres, ens perdoni els pecats, i, ens dugui a la vida eterna.

Cantem el ¡Glòria!

 

Feu que amb el Patrocini dels Apòstols ens fem millor Cristians.

Primera Lectura:

Salm "Que us lloin les nacions, Déu nostre... Que us lloin tots els pobles alhora."

Segona Lectura: No ens troben del tot arraconats. Que es manifesti en el seu Esclat la bona nova de Jesús.Aquell que ressucità Jesús també ens ressucitarà anosaltres i ens portarà a la seva Presència.

Apostol lluminós apòstol sant jaume... Al·leluïa

Evangeli, Mateu 20, 20-28: En aquell temps, la mare de Joan i Jaume va fer de les seves... "Seure a la dreta o l'esquerra meu és per a qui el meu pare ho ha designat... beveu del meu calze i menjeu el pa que us dono. El qui vulgui ser el primer ha de ser esclau com el fill de l'Home que no ha vingut a fer-se servir sinó a morir per tots voslatres"

Homilia de Mn.Mayol:

L'ambició de poder NO ÉS EL CAMÍ. compartir una mateixa manera de situar-se davant el Món. Va donar la seva vida en preu de rescat per tots els homes. Sant Pau va haver de saber tornar enrere. El camí de Sant Jaume, és també el nostre. Pel fet mateix d'existir. El primer senyal és la benedicció de Déu, la crida de Jesús. Sense saber a què, a qui o on es va? ens pot donar a fer moltes voltes. Hem d'estar amb Jesús i hem de saber llegir els signes de vida que l'acompanyen. Sense entendre no es pot estimar de veritat. Donada la condició humana sembla que només des del poder es pot fer veure el Camí de Jesús. Però això no és així. Ha de resurgir amb la seva propia fesomia. El Camí és el camí que Jesús ha traçat els gerros/vasos de terrissa han de dur "Servir i donar-se". Realitat alliberadora i gratuïta. No és tant eloquència com fets clars- El servei humil. No es el poder el que puja al cap... és el cap el que baixa al poder. Al servei de la paraula i l'adoració en la Caritat!

El Credo.

Les pregàries.

Ui se m'ha saltat. Pels pobles d'Espanya perquè avanci en la concordia i la caritat i rebin un nou concurs alliberador. (Em sembla). Primera Jornada dels avis i la gent gran (aviat serem a Sant Joaquim i santa Anna (avi i àvia materns de Jesús a celebrar aviat (demà dia 26/07)).

´Testimonis de l'Evangeli enmig de la nostra Societat."

Cant ofrena.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)