Doncs bé: Duc de Montblanch, Comte de Ribagorça i senyor de Balaguer.

     Sí amics aquests són els càrrecs immediats que rebé el petit Ferran -tenia 9 anyets. i pel que va rebre... tot això a la mort del... anava a dir "camarlenc"... potser perquè vestia de vermell! El Príncep Carles de Viana germanastre seu. De Ferran i quan va morir.

     Vull dir que Carles era fill de Jaon II i quan Joan II d'Aragó va passar a ser Joan IIn DE LA corona D'Aragó... no sé si va passar quan Atenció, el seu germà, que per la majoria de mortals era el seu cunyat, doncs que no, que eren germans de la dinastia dels Trastàmara. La dona de Alfons El Magnànim, que es va passar mitja vida a Nàpols quan el van fer venir va nomenar Jaon II d'aragó: Virrei, i que Carles fill de Joan (d'un matrimoni amb Blanca de Navarra ¿eren també germanes amb Maria d'Aragó?) Carles ja heretaria a la mort d'aquest.

     Doncs bé mort Carles Príncep de Viana, uns tres o quatre anyus després de Alfons, i essent Joan II De La corona d'Aragó que mort Alfons un 27 de Jun, el 25 de Juliol Joan esdevé coronat a Saragossa i ca! que Ferran, que no comptava, amb els anys i una juguesca per part dels lleidatans aquestos... que INVERTIREN en Ferran i aquest rebé 250.000 Atenció! Lliures i no Florins (¿fins? els florins vull dir, Eren els ESCUTS de Plata els que podien bé ser ordinaris o bé fins i amb in 0,05% menys de Plata a cadascuna moneda.

Aquests diners són els mateixos que es van gastar els Trastàmara a les campanyes entre que a Sicilia i Itàlia pròpiament dita i a Sardenya alto! Doncs al final sí... 288.000 lliures de banquers gironins. No sembla pas tant si sapiguéssim exactament els temes de les inflacions (més que inflacions devaluacions de la moneda (per exportar mercaderies, i ¿no s'entén? Importar productes "de luxe" Orientals) Devien ser els temps de Marco Polo.

Bé com em va dir una vegada un senyor, jo ja t'he dit el que us havia de dir. A na tu i la meva germana. Però segur que no era Jo ja US he dit el que t'havia de dir? Certament vivim (sense viure en noslatres que deia Joan de la Creu) en una puta monarquia.

Bon dia i puta Espana!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)