"Todos somos de Dios y Dios es para todos"

 Diu que Jesús li tocaven el vestit i es curaven. Ho diu l'Evangeli d'ahir. A voltes ell ni ho sabia i era la fe dels qui se li apropaven els en feia tenir prou per refer-se. Una altra vegada Jesús es gira i diu "Qui m'ha tocat el vestit?" Era una dona que feia deu anys que tenia pèrdues de sang, però el detall que proposo jo és Primer que els deixebles li diuen: "està tothom empenyent-nos i demaneu qui us ha tocat el vestit?" Jesús, s'explica, havia sentit la força que sortia d'ell, i anàven a casa de un publicà que tenia la filla malalta em sembla, o, bé ja era morta, tant se val, Jesús sempre triomfa.

La Segona cosa... -era una altra, eh?- però continuarem. Tots podem arribar a Jesús, amb la fe. És el més imjportant, la fe amb la que creixem i que a voltes ens abandona davant les injustícies que veiem i en sabem de la gent que com "en aquell petit cafè/on no hi volen entrar / ni la llum del carrer/ ni la gent assenyada" ens dóna una idea mateixa de com acostants'hi un franciscà procura, de ben segur que el pobre (que està dins el cafè) i que pot ser una dona, atractiva complaent... en realitat procuri per tu que els teus fills només s'enduguin de casa "lo puesto" i en canvi la filla de la dona s'empatxi de miserable riquesa per tal de que la propera generació (d'agraïts sempre) li'n doni gràcies al Franciscà.

Ja ho diu l'Evangeli amb la pregaria "dels dos denaris" aquella dona que ha donat dues monedes de les més petites "de coure" no només és una explicació de la necessitat que hi hauria que la Banca fossi pública i no permetés com les oficines de correus que la Privada enredi la gent com el fet que en principi un material concret de les monedes (per exemple els escuts de plata fina) puguin a su libre albedrío suposar un preu i no un altre.

L'altre detall dels denaris és que qui dona tot el que té per viure segur que torna a "Nosaltres per a un reosegó de pa sec. Oi? No sé si en realitat havia de empassar-me aquell dia de "Diario de un cura rural" no feia cagarel·la. Val·le?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)