Com deia P.Caldés "mal per mal...

...m 'estimo més les Danses de Castellterçol! 

Benvolguts, què tal? Patia una mica aquests dies. De sobte; he rebut els missatges que envia, el Fòrum, automaticament... diguem que "per subscripció" amb una capçalera, taronja on (ara que emsembli recordar... vull dir: textualment) hi diu que "La UOC no sap QUI HA ESCRIT AQUEST MISSATGE". Intueixo (des de l'anonimat jeje; vull dir que ) ES TRACTA DE "lectures copiades barroerament jejej" ningú m'ha ni renyat ni advertit... i normalment semblaria evident... hi ha però alguns hackers, i molt hàbils per cert; però molt ben educats, i el SISTEMA treballa perfectament per garantir-nos, pràcticament; i, mai més ben dit, la SEGURETAT i el que seria una il·lògica inconveniència per a la nostra Salut Mental.


AIXÏ DONCS QUE SAPIGUEU QUE SI MAI REBEU UN MISSATGE AMB UNA CAPÇALERA COM LA QUE US DIC O SEMBLANT: ÉS QUE ALGÚ (L'EMISSARI) HA FET CUT AND PASTE, EN EL MEU CAS DE UNA WEB (UN BLOG DE DIFUSIÓ DELS EVANGELIS (MOLT CURRAT, PER CERT)): "lecturesdelamissa.blogspot.com"

Evangeli de Dimecres 10-Ago_2022:

Onomàstica de sant Llorenç (un tresorer del bisbe de Roma, Sixte IIn, assassinat (martiritzat) quatre dies després que aquell... no es pot dir Sant Pare ni Papa perquè JO, encara no sé a partir de quin any se l'anomena així... intuitivament, rondaria per el segles IVrt i Vè però també podria ser que fos a partir del Concili vaticà IIn i, oò, Sant Joan XXIII.
Així doncs com era Llorenç: TRESORER s'escau de: acompanyant el passeig matinal del mes de vacances (jo en tenia aquesta (setmana)!!!
la lectura, extraordinàriament NO SIGUI DE l'Antic Testament: Lectura de la 2ª Carta de Sant Pau als Cristians de Corint, capítol 9: "Déu estima els qui donen amb alegria"

Evangeli de JOAN Cap XII: "Si el gra de blat cau a terra i mor, dóna molt de fruit. Igualment els qui estimen la seva pròpia vida la perden"... en unaltre lloc, que jo recordi, es diu: "El qui vulgui salvar la vida, la predrà. El qui la doni per mi viurà eternament"

Evangeli de Dijous 11-Agost-2022:

Onomàstica de Santa Clara d'Assís. "Fundadora Franciscana".

Lectura: “Tornem a Ezequiel”, podríem dir, encara que no faci més de una setmana que hi hem passat “després de molts dies de Jeremies”. A voltes s’escurça a alguns profetes interessants... potser per allò que deia la trinca de “la Salut mental del poble”, i a vegades se’ns presenten una mena de “TOSTÓNS” amb integritat. Formaria part del “viejo truco de distreure i cansar la audiència i que els dels Esports de TV3 per exemple, en dirien: “marejar la perdiu” o “amb molt de ofici” (l’altre dia ho deia jo això de la traductora al català del llibre “Quan fèiem goig, 2020 de Imbolo Mbeu (un cognom de categoria per aquelles zones del Camerún i fins i tot de “la Guinea Española”. Un amic meu es deia Mba. Doncs Apa!.

En concret, Ezequiel (encara l’hem llegit avui dissabte 13/Ago) parla, (com sempre! Va!):

-Doncs bé, aquest evangeli del dia 11 encara és una mica, no només escaient: Santa Clara va fugir de casa de la seva mare i padastre una Diumenge de Rams de 1212 (d.C.) a la nit per anar a trobar a Francesc al Convent proper de Sant Damià... I en la profecia de Ezequuiel el Senyor li demana que faci teatre i que el vegin sortir per la finestra amb una farcell, abandonant un poble que “és rebel”. Ezequiel era “exiliat” a Babilònia (segle VI a.C) i ara no tenim temps! Del temps de Nabucodonosor.. au!. Doncs que explicarà “tard o d’hora” que: Jerusalem serà destruïda i demanarà que, més tard, s’arreplegui la DIÀSPORA dels israelians (extensió gran i poc densa... una mica salpebrats per aquells llindars de l’Orient mitjà i profund) per tornar tots doncs... suposo que ales terres dels cananeus.

L’Evangeli del dia de santa Clara: És aquell en que un apòstol o un home emprenyat li demana a Jesús: “Quants cop he de perdonar el meu germà, set vegades?” I jesús li diu setanta vegades set... 490 vegades!

Evangeli de divendres 12/Agost/2022:

Onomàstica dels sants Just i un Gerard... els més propers que conec ho celebren “ara a l’Agost”. Tot i que no en vaig trobar en la cerca matinal, d’aquell dia “massa res” i em vaig “perdre” amb Santa Hilària i santa Afra (la prostituta filla de la xipriota.) i amb el bisbe sant Narcís que fugint va anar  apetar a la casa d’ambdues a Augsburg, i, les va batejar.

La Lectura: Ezequiel, Cap. 16 Parla de que el Senyor a una filla de un amorreu i una hitita... se suposa doncs que: ¿legitimada per ocupar el desert de Cannà? El senyor l’ha cuidat molts anys i la seva inversió en qualitat (com totes aquelles inversions en seguretat i Prevenció de Riscos Laborals (que agrafdaven tant als comptables de les indústries i empreses que s’hi gastaven diguem: “algun quarto”) i Israel s’ha Prostituit al primer (i segon) déu que passava. Que ja l’arrglarà.

Evangeli de Divendres: Explica que diu Jesús que “abans” s’autoritzava el Divorci (per qualsevol cosa) i ara, des de la nova aliança ja no se’n faria tant Ús i Costum. I per què (perquè abans “Éreu durs de cor

Evangeli de Dissabte (avui) passat ja, doncs a partir de les 15:00 ja som tècnicament a la Setmana XX (i no XIXª). Onomàstica de San Ponciano i sant Hipólito.

Lectura Ezequiel: Cap. 18 (aquest sí que és “escapçat”: És curiós, és més endavant i parlaria del que hauria de fer el poble (compartir i estimar) doncs els pares de la generació de llavors, per exemple “havien menjat raïm agre i als seus fills els fan mal les dents” o potser que facin bondat en desfer la Diàspora. Bé tant se val perquè no he trobat res de Sant Poncio (perquè és Ponciano! I Hipólito tampoc!

Evangeli: “deixeu venir els nens, no els exclogueu: el Regne del Cel és pels qui son com ells

 

Apa-siau!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)