27 de Novembre. Any 2022. Diumenge...

 Avui som al Inici del que es coneix com a "període d'Advent". Aquest període consta sempre de quatre diumenges anteriors al dia de Nadal. Ara per exemple no ho sé si per exemple Nadal cau en Dilluns... el celebraríem el Diumenge 4 de desmbre (o millor el 3, que sí que s'escauria en diumenge, no com enguany) i fins el Dge 24/XII..

Doncs això com Durant l'Any comença la setmana en Diumenge i se li diu Diumenge de la "Primera Setmana d'advent". Cada setmana fins i tot, en una tradició que uns diuen ve del Nord (Suècia i tal) i d'altres que "ve d'amèrica" doncs acostumen a haver-hi quatre colors (de ciris) que s'agrupen an una Corona, és la corona de l'advent. Cirular.

Cada setmana n'encenem una. Per la setmana següent ja tenim l'espelma, 10 minuts abans de la missa, encesa; i llavors n'encenem la de la setmana que encetem. Els Colors, si no recordo malament son el verd, el Blanc, el vermell i el lila o morat (cadascú pot "jugar" amb el significat dels colors segons la necessitat). Se sol començar per el verd que és el color de l'Esperança. De totes maneres podria saber que segons l'Any, segons el Cicle: (Fins ahir teniem del Cicle C i ara encetarem el Cicle A (la monja diu: Ciclo A. SAN MATEO!)) perquè la major part dels Evangelis que llegirem aquest any son de Mateu. Per exemple en tot el periode no n'hi cap de MARC!


També és avui el dia de la onomàstica de Sant basileu (bisbe i màrtir (sense dades)) i del Beat Ramon Llull que li diuen màrtir (jo no recordo haver-ho estudiat PAS). També al dia de la Mare de Déu de la Medalla MIRACULOSA. La mare, en tenia una... també el pare tenia un rosari de Plata i no el vaig voler. Cagu'm la Puta!

Ara no sé si Caterina Labouré que va fer una medalla "d'orfebreria" amb una mare de Déu d'empeus sobre una bola (que simbolitza el món) i al darrere una gran M que amb uns rajos ilumina les persones devallant benediccions i prodigis (d'aquí lo de Miraculosai Maria) és la que es va menjar una reliquia i es va psar a flipar.

El 25 de Gener de 1932 (ull¡) es va erigir una parròquia amb aquest nom: Bisbe Manuel Irurita i inaugurada el 1932 (25 Gen) també un 28 de Febrer. És/està entre Sant josep Oriol i sant Àngel Custodi de Hostafrancs. És també venerada a Olot (església de la Caritat) on se li acostuma a dir una novena de preparació; i, a Sant Vicenç de Torelló on hi té "el pedronet" (un pedró és una mena de columna d'aquelles dels egipcis: PEDRÓ: Columna o pilar SOLT especialment amb una inscripció que recorda un fet memorable) que conté uns Goigs a ma mare de Déu (i que podeu trobar per Internet tot cercant "mare de déu de la medalla miraculosa santoral".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)