Avui que us pugui explicar i canviant el Registre del que us avançava de Sant Roigobert(o) posarem uns quants exemples... que diria jo mateix si fos un mestretites. Primer, és de primer curs de Català (llengua) la a no és el mateix cas que la e unides amb la i. Així diem Raïm ('raím' seria) i Reïms (que fora rèims). Entesos! Doncs el diuen uns "Senyor Fundador" de la catedral que té la façana més al ta del Món i que és el santpatró de la ciutat... una mica tot això seria com els debats del Parlament de Catalunya on es diu tot el que els de Madrid no foteran. M'explico? Una PANTOMIMA i expliquen això d'aquest franceset nascut a Ribemont FRA, prop de Bèlgica que com us ho diria? No passa res, però si li poses al Google en castellà (idioma ESTATAL) no com els Andorrans frescos... de Déu? doncs li poses al Google año i t'ho diu i poses any i "vés a pastar fang!".

Sant Ribemont és nvocat per als mals a les dents a la boca i les congestions pulmonars (o refredats de pit). Altres noms son Gobert, Rigobertus i Robert.

Sant Odiló de Cluny (una abadia monestir molt important (on es va inventar la música de corda amb estri per ferla sonat (la batuta! No, deu ser l'arc). Ell va viure entre el 961 i el 1049 i era monjo benedictí. Francès. Cinquè Abat de Cluny. El van nomenar-ne quan tenia 34 anys. És venerat com a sant per l'Església Catòlica.

Atenció, Santa Isabel-Anna Seton. Religiosa Paüla i doncs francesa! Era vídua i fundadora a Amèrica de la primera escola catòlica que hi va haver (o col·legit). Fundadora tambñe de la primera Congregació: El membres feien un vots molt simples i feien tasques de Apostolat, abstinència i Ensenyament.

Beata Àngela de Foligno, em sembla. Nascuda en el si (de sina) d'una família pobre a Umbría (Prop d'Assís). Vull dir que La Umbría inclou Assissi i va viure de 1248 a 1309. Sant francesc era nascut el 1880 ò 1881... com la mare que no sabem si era DEL 29 o del 30... en princiì ella tenia 40 anys quan em va tenir el juny'70. Va nàixer al Novembre. Per santa Gertrudis!. Havia aquesta senyora de mantenir representa (en comunitat) els seus vuit fills amb escassos criteris per la religió cristiana. Va tenir una aparició i una vida mística, la pobre!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fer-ne cinc cèntims (d'alguna cosa).

Avui la MISSA la diré Jo!

Em sap Greu. Avui he hagut de prendre medicació per dormir (coneguda però no en la combinació (akmb la resta de medicamens actuals, i encara ara...