Aquests Dillunsos de Pasqua 2023… Cicle A

  • A: I ara on ho deixo això?
  • Data:25.03.2023 12:25

Josep Salvans Arola
Estudiant. 2023. Manresa.

El Dilluns de la Setmana VIª (de Pasqua), que s’escau al mes de Maria, (concretament el dilluns 15 de Maig); i, és que estic preparant un Treball molt interessant sobre totes aquestes coses que… …si no se saben, una persona que… inversemblantment denota un cert despreocupament (que no desenteniment per desenredant!) per la Veritat; i, que té que afrontar bé! els seus problemes, com tothom!, per exemple a la mateixa Església a manera de sexualització per sexualitat! dels ponents (per participants!) envers el coneixement de la Solidesa (mai Sol·litud, oi?) de la major part dels moments que davant del dubte… FEU-ME FORT EN LA FE! el pensar en Una Nueva Primavera fora’m (amb perdó!) capaços de  (SOMETRE pel sometent, (era Somatent?)) moltíssima més gent ( DE LA QUE FA FALTA!).

Doncs bé! aquell dilluns 15 de Maig (Sant Isidre… llaurador!) l’Evangeli, està escrit «Al Revés!» o «del Revés» (com la pel·lícula d’animació!): vegeu-ho!:

Evangeli Jo 15,26-16,4a

L’Esperit de la veritat donarà testimoni de mi

I no Joan 15, 4a, 16-26.

El motiu principal, com a senzill, el Senyor en aquest cas desvetllaria a Nos els misteris del Regne, i, és que parla, la referència de Joan, del Paraclet. El Paráclito.
Potser quan ja ho has cercat (en la teva vida) diverses vegades la aproximació es va entendrint però resulta que el Paráclito seria Mahoma. D’entrades. Sí.
Això és el que li van dir al ¿nostre? ho sabíeu? Amic en Telm (ò Anselm) TURMEDA un professor (sicilià, s'especula; però podria ser grec) que hauríeu de conèixer pel llibre que va editar el diari "Ara". Deu fer set anys. (Jo l'he llegit i no en recordo res. La pròpiament Literatura que es fa al Pròleg i prou! En absolut: «La disputa de l’Ase«.


També va escriure, a l’inrevés de Raïmon Llull (ho dic així perquè tot i que no van coincidir en vida, Telm és més «modern». Telm, va escriure un llibre Importantíssim (un'altre): No voldria equivocar-me: Tuhfa ò

Autobiografia i atac als partidaris de la creu

(o com deia Llull el/un Gran Llibre, posem pel, cas).

Així sí, Llull volia demostrar que podia convèncer tots els Muslims que Déu era el Déu. no només ¿pretenia? entendre’L sinó que ja explicar-El. Per això es va comprar un criat/esclau àrab i en va aprendre la Llengua. Per la seva part Turmeda morirà a Tunis on treballava en arancels)… en Turmeda, també nascut a Ciutat de Mallorca feia a l’inrevés (i ell sí que el va escriure). [Raïmon Llull va néixer el 1235 i va morir el 1316. Anselm, (TURMEDA) va viure entre 1355 i 1423.]

Ho he demanat si aquesta és un’altra de les coses que… Com per exemple:

Jo soc la porta per entrar a les ovelles

També un Dilluns, dues setmanes o tres anterior, en el actual (Hahah) Cicle A [hi ha tres cicles A, B i C amb dos anys cadascun (I i II)]  a les lectures estipulades en la Litúrgia de les misses quan, amb perdó… et pots passar (us ho imagineu? la Puta vida (i la PUTA PRIMAVERA) anant a missa i…

Doncs bé n cicle A el Diumenge de la Quarta Setmana de Pasqua (L’endemà serem al Primer de Maig) es llegeix l’Evangeli de Joan: JOAN 10,  1 -10. Si no som a Cicle A aquest diumenge (ES DEU LLEGIR UNA ALTRA COSA) i aquesta lectura es fa el dilluns (enguany dia PRIMERO DE MAYO). Som, repeteixo al Cicle A. La lectura "la titulen" com a "el bon pastor dóna la vida per les seves obelles…" ) Jajaj:

Evangeli Jo 10,11-18

El bon pastor dona la vida per les seves ovelles

Ens podem preguntar si (el meu pare hi era nascut un Primer de Maig «Sant Josep Obrer! : Qui era aquest obrer (de Déu!)?)
Si no seria que el Primer de Maig… «Estaríem vivint temps convulsos»!

Ha de caure en dilluns! perquè LA PORTA QUE DUU A LES OVELLES SIGUI PRECISAMENT: el meu pare que m’espera amb un fanalet a davant de La Caseta («La Casa de l’Ingenier«) i que ara haig d’aprendre Matemàtiques i Física i Química?

Si non é vero é ben trobbatto!

Del l’Evangeli (Nou Testament) en una edició popular publicada en una també versió pels monjos de Montserrat. Any 1972:

Del Capítol 15, vers 26. Quan vingui el Protector que us enviaré des del pare, l’Esperit de la veritat, que procedeix del pare, ell: donarà testimoniatge de mi. * I vosaltres també en doneu, vosaltres que sou amb mi des del principi.

Del Capítol 16 fins el vers 4b: Us dic això perquè no perdeu la confiança. * Us exclouran de les sinagogues i fins: ve l’hora que tot aquell qui us matí es creurà oferir a Déu un acte de culte. * Això ho faran perquè no han conegut el 🍞 re ni a mi. * Us ho dic perquè quan arribi aquella hora, us recordeu que jo us ho havia foto. *(b) No us ho havia dit des del principi perquè era (Jo) amb vosaltres…



Com deia Harvey Keytel fan els de Brooklyn amb els qui els volen guiar espiritualment "Nos hubiéramos reído de ellos" ò "de él"...

Josep Salvans Arola
2023. Manresa...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)