Avui és el sant d'un home ue va matar un policia!... "Ràdio Macuto"

  • A: Santoral_de_Catalunya
  • Data:18.04.2023 03:08...
Eleuteri és el nom d'un assassí que va pagar el seu deute amb la Societat a la presó on es convertí en advocat. Entre que es va fer famós per haver estudiat a la presó i que em sembla que eren els Boney M que li van fer una cançò doncs que coneixem tots aquest nom no pas pal sant que el representa.

Sant Eleuteri, romà (la seva mare però, era de Sicilia (Il·líria)) a ell també l'anoenaven Liberal que va perdre el seu pare que podria haver estan un Cònsul (de nom eugenio) quan era un nen. ELs van martiritzar (a la mare la van decapitar el 121 a Roma després que el detinguessin per haver convertit a un oficil Roma (al Cristianisme).

Abans la mare l'havia dut a el sant Pare Anicet I (el sant d'ahir ò del proper dia 20 dels corrents perquè l'euqués, i va arribar Eleuteri a Bisbe. Es veu que és un error comú confondre el Sant (Eleuteri de Il·Líria) amb un altre Snat pare que havia estat també diaca del mateix Anicet Ir.

El Beat Andreu Hibernon, de Alcantarilla (Múrcia) va morir a Gandia el 1602
I, la Beata Maria de la Encarnació, rel. carmelitana, era la FUndadora de les Religioses Camelitanes Descalces a França. Nacuda i morta  a PARÍS els anys de 1565 i morta el 1618.


Josep Salvans Arola
Estudiant UOC.
2023. Abril, Manresa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)