Comencem!

 K-món sabá? Com si - com si - com si - com sá!... tareroriru en el amour.... ai si pansé t'ho jour!

doncs bé avui Per Pasqua Florida a l'hemisferi Nord som a "santa SALOMÉ" la tercera maria (o 4ª de les tres (de maries)

Vegem-ho Hi havia segons sant Joan (i si no direm allò de "si non é vero, é ben trobatto" (que sigui sant Joan) que hi havia al peu de la Creu Maria Verge, Maria esposa de Cleofas... i Salomé ...i Maria magdalena.

Ho explico tot seguit i alt per alt perquè... ja se sap: "segundas partes nunca fuerons buenas"... així que encara al dematí:

  • A: Santoral_de_Catalunya
  • Data:09.04.2023 13:02

  • Benvinguts. Bona Pasqua!
Avui som a una santa (una santa, mare com a mínim de dos fills (potser fins i tot casada en segones núpcies amb el que podria ser parent de Josep Pare de Jesús en Natzarè). Cleofàs (seria un germà) també se li diu Clopa (al segon nuvi d'aquesta Maria d'avui i, amb els papers que tots dos eren pare de almenos 4 criatures (al fill de Maria: "Santiago (Jaume) el Menor" i Josep?) li hem de afegir els fills Cleofàs Judes Tadeu, Simó i Josep?).

Era, Santa Maria, esposa de Cleofàs, a la Sepultura i a la Creu de jesús amb Salomé (ATENCIÓ a aquest nom)... i Maria Magdalena. Van ser les tres primeres a contemplar el sepulcre buit i amb el llançol de emmortallar plegat. Se n'hi diu (a Maria de Cleofàs: La mare dels "Hermanos del Señor" Santiago el Menor(que amb els anys serà triat Bisbe de jerusalem) i un Josep, ¿sospitós?.

Hegesipo, un historiador de renom i clàssic; explica que, en realitat Cleofàs era el que estava emparentat amb Sant Josep i que aquell era pare de Judes Tadeu i Simó l'apòstol que sibstituí a Judes Iscariot quan aquest es va penjar d'un freixé, ai d'una figuera. Al seu peu hi havia trenta monedes de plata... com diu la cançó dels Cicatriz: "da una patada a la silla, de la soga me encargo yo".

Sobretot no confonguem el personatge d'avui CLEOFÀS amb el de Caifàs el que en temps de la Passió (el càrrec es veu     ue erra vignet durant un any) era Sume Sacerdot i qui espetà: "Val més que mori un per tot el poble". Tant improtant doncs com el mateix Ricardo en Economia. Però: tot? va ser inútil?

Sant Marcel Ir, abans se celebrava el 16 de gener, l'aniversari de la mairangels (osti! allò si que era entranyable! i de tripas corazón!...i aniversari cap al 1990/91 ò passats el JJOO? aniversari de la "Desert Storm" o la operació de Guerra dels EUA contra Iraq. Ara, és avui, NOU d'Abril (Sant Marcel Ir?). Sant Marcel va ser tretze o catorze mesos Sume Sacerdot a Roma i va aconseguir que es perdonés als Lapsi: Els lapsi eren uns apòstates (a centenars! ...que renunciaven a la fe catòlica per conservar la vida i adoraven temporalment deïtats paganes).

  • A: Santoral_de_Catalunya
  • Data:09.04.2023 15:32

    Doncs bé, ¿casualitats de la vida? que a més de Santa Maria de Cleofàs que tenia (4 ò cinc fills) Simó, Jaume el Menor (apòstol)... per cert en Simó és el que substituirà Judes Iscariot en els 12... Judes Tadeu i un Josep.
    Ho hem dit bé Jaume Menor, Josep, Simó, Judes Tadeu.

    M'ha, ara que ja he menjat (el dinar!), que el sant Bisbe d'avui era Marcel Primer (ah però que... ¿no ho era?) I Marcel Primer se celebrava el 16 de Gener. De fet tinc l'extranya sensació... una mica que el gaudi de tanta informació és en realitat una gran PUTADA. Diguem-ho clar!

    Si un cas Marcel Primer si que seria el que va "alliberar" els Lapsi (res que veure amb les Lupercalia: unes curses "atlètiques per el perímetre Romà que feien els "reis de les cases" vestits de llop i endrapant el que se'ls "no-oferia".

  • De fet ja els espartans (grecs) havien de prendre la dona entrant per la FINESTRA. La Finestra és un invent egipci... és per quan es torraven de "cervesa" i no es despertaven... primer van aprendre a tancar-se per dintre (amb pany i forrelat i tal) i algú els havia de despertar.

  • Vegem la cerca per al dia 9 Abril (Diumenge de Pasqua ¿Florida? (granada a Suts-amèrica)) Marcel, sant i bisbe: Doncs bé... si faig la cerca des de l'ecampmany de "maria de Cleofàs" i no copïo i enganxo el punt i coma (;) surt una web d'alguna lògia? (Catholic punt net). Si copïo per hache o per be el punt i coma surt una senzilla, sí?: Viquipèdia que no ens explica res de tot això. Dels fills i dels nebots.
    Josep.

    Josep Salvans Arola
    Estudiant UOC.
    2023. Manresa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)