de "pa-sucat-amb-oli_

     L'altre dia escoltava l'Evangeli. Érem a Dimarts. Jesús expressa per unaltre evangelista diferent del de Diumenge passat (potser) i no explicquen a la crònica que "és aquell a qui donaré el pa sucat" (i que quan li va entrar a la boca "Satanàs anava darrera seu i va entrar en Judes" i que el Crist... el Fill de l'Home ja serà Glorificat i que "HE VENÇUT EL MÓN".

     De fet la narració, de Joan, és així: "Jesús respon: --És aquell a qui donaré el tros de pa que ara sucaré. Llavors suca el pa i el dóna a Judes, fill de Simó Iscariot." [Joan 13, 26]. I diu Joan abans del verset 30 això de Satanàs i Jesús dient "això que estas fent, fes-ho de pressa". La Passió segons Sant Joan, en Principi, es llegeix en el Cicle C. per això la tenim tant fresca (Abril'2022). El Dijous Sant de l'Any passat "ES LLEGIA EL MATEIX PARÀGRAF (immediatament anteriro al verset 15 del capítol 13. De Joan. El Diumenge de Rams...

   Continua: EP! QUE... ARA NO TOCA AIXÒ! però seguim seguim... com diuen els Rolling "Let me introduce myself: I'm a man of wealth and taste" que vol dir que "dejo/a rastro!".

   Doncs bé Diumenge era l'Evangeli "de la Passió... segons sant Mateu (dirà Rossellini (crec... era cineasta?) que : "l'evangeli/la Passió segons sant Mateu és el que més humanitza la Figura de Jesús. Di Mateu (aquest diumenge passat):  «El qui posa amb mi la mà al mateix plat per sucar-hi és el qui em trairà. El Fill de l'home fa el camí que les Escriptures havien predit d'ell, però ai de l'home que el traeix: a aquest home més li valdria no haver nascut».

Això de humanitzar-se... tiene tela! (de tan poca tela... quién se va afiar (deien els Café Quijano))

Bé ara tenim un problema de estructura: La Setmana santa del 2022 NO ÉS CONSULTABLE A la web del Monestir de Poblet; doncs ha creat una ETIQUETA de la Setamana santa i quan ho comprenguem deduïrem (seria impepinable) que és millor que les lectures de Durant l'any estiguin diferenciades de les de Pasqua i les de Quaresma i les de La Setmana Santa perquè posa que son de un altre cicle arabé C arabé B. Haur3em de formular la hipòtesi.

Mecatxis! Doncs bueno "tomemos Nota" Ens hem de apuntar el que llegim i malfïar dels Pedaços com els d'aquell any.. com a mínim en fa cinc que "repartia hòsties (jo" i algú es debia guanyar un PREMIT explicant-ho al programados webmasterdepoblet@gmail.com (suposo) i així que La Setmana santa encara que la consultis des de la pestanya 2022 surt ala d'enguany (mai més ben dit!) Per exemple la de Dijous Sant. Li comentaré!

Doncs això: tirar oli al plat i sucar-hi el pa... "rebañando!"

De fet tot anava de "mojar en la fuente" i no "de sucar-hi pa" ells veuran quants estrangers tenien llavors...

Seguim.

Josep Salvans Arola

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)