Sigui la Pau amb Nosaltres!

 Volguts, què tal? Com ho portem això?

No us envejo pas la feina! Jo ara estic encara estressat -diuen els "especialistes" (ò els experts)-. Per tant m'han posat un Reforç Oral (píndoles) i EL DOBLE de l'antipsicòtic intramuscular. Toca demà Dilluns.

Però jo he vingut aquí, al Racó del Predicador, a contar-vos tres detalls (o potser quatre) del personatge (religiós podríem dir) de la jornada d'avui i del Segon diumenge de Pasqua d'enguany, al 2023. SANT TOMÀS.
Sant Tomàs, que ho sapigueu, és el patró dels que tenen "la meva" malaltia (esquizofrènia) i en general de tots nosaltres: Disminuïts Psíquics i Discapacitats Intel·lectuals. No ens oblidem dels que tenen Retard Mental, esclar!

Doncs que sapigueu que Tomàs, el Bessó es deia Judes. Tenia un germà bessó i per això li deien El Bessó (Te'oma). Per tant dir Tomàs el Bessó és com dir "Persones Humanes". Seria Tomàs un dels "quatre germans de Jesús" que esmenta l'Evangeli de Sant Marc. En realitat serien cosins de Segon Grau.

El fet més reconegut de Tomàs s'esmenta a l'Evangeli de Joan, capítol 20; versets 24 a 29. Allà s'explica que apareixent-se Jesus a deu ò onze apòstols (¿Havia ja Simó Substituit Judes Iscariot? Perquè dotze apòstols menys Judes +/- Simó (el substitut de Judes Isacriot (el qui el va trair i que es va penjar d'una figuera) i SENSE TOMÀS EL BESSÖ fa que el evangelista digui ONZE.

Llavors tomàs que "aquell Diumenge" no hi era va dir que "Fins que els meus dits no li trespassin les nafres no creuré en la Resurrecció. Jesús es tornà a aparèixer i li deixà fer-ho. Hi ha un quadre de Caravaggio... però Sant Tomàs és molt lleig i vell... vull dir que figura que té una edat que NO MOLA.

Els de R.E.M. tenien una cançó: "Loosing my Religion" que deia "Considere this" i es veia un Tomàs que com el que explica la Bíblia li posa el dit a la nafra, però a un vellet fet caldo.

Tomàs va anar a Babilònia, a la Índia i a la Xina i va ser martiritzat l'any 72.

Cordialment,
Josep Salvans Arola
Estudiant UOC. 
Abril 2023.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)