24 de Maig MARÍA AUXILIADORA

 

1) La Basílica Papal de Sant Francesc d'Assís, dedicació. La Basílica de la que es diu que el mateix Sant Francesc (mort el 1226) i, fet sant el 1228 (quan es començà a construirr la Basílica) va triar-ne la ubicació; conté grans pintures (frescos dels segles XIII (mentre es construia) i XIV. En son dignes d'esment els frescos sobrela vida de St Francesc de GIOTTO... aquell que va, també pintar a Jesús correguent cap a la DRETA del Pare el dia que es parla de que la mare dels fills de Zebedeu li diu a Jesús si pt fer que (em sembla que son Jaume El Mayor i Andreu. 
Aquesta basílica és Patrimoni de la Humanitat (catalogada).

2) Maria Auxiliadora: "Auxili dels cristians" diu la Lletania que Pius V va afegir al final del rès del Rosari a la que s'ha de respondre (com de fetés majoritari): "Pregueu per nosaltres".



maria auxiliadora... descoberta en un calendari dels Salesians...

L'orígen de la Maria Auxiliador és a Russi el 1030 d. C. quan els russos van alliberar Ucraïna de les tribus "paganes" invasores. A Rússia i Ucraïna (suposo ) se celebrava el Primer de Octubre. La lletania la hi posà Pius Vè perquè volia vfer-ne memòriai que el seu culte no quedés en desús,

3) Sant Vicencç de LERINS, prevere i escriptor eclesiàstic. Monjo gal·loromà i Sant i Pare de l'Església. Nat a Toulouse abans de l'any 500: mort (per deducció) Explica Genadio de Marsella (mort el 496 d. C) que va morir (i viure abans en temps de L'Emperador a Prient: (Teodosio IIº mort a juliol del 450 d. C.) i a Occident (Valentinià III mort el Març del 455 d. C.)).

4) Sant Genadi (bisbe) (trobat en Castellà): Se celebra diu "la Viqui" que se celebra el 25 de Maig!!. Va ser bisbe de Astorga, a Lleó (on hi fa molt fred). Era nascut a el Bierzo (també  Lleó) al 865. Morí a Peñalba de Santiago el 936. Religiós benedictí i eremita... bisbe a Astorga entre els anys de 899 i 920.

5) Santes Sussanna i Afra.
.- Una sant Susanna Verge i Màrtir (de Roma) se celebra el 11d'Agost. Santa Afra n'hi ha una que se celebra el 7d'Agost, també
.
6) Beat Juan (Joan enb català) Prado. S'hauria de celbrar el 24 "vet-ho aquit el Problema Gros, que: soc llevat des de quarts de tres iencar em penso que som a 25" (de Maig), dia en què va morir el 1631. Va morir a Marraqueix com a membre de les Misiones que havia encomanat Urbano VIIIº per donar caritat cristiana als resident allà. Diu que: a la postre el va assassinar "el Gobernante" .

Josep Salvans Arola
Estudiant UOC.
Maig, 2023. Manresa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)