Ascensión!

 Avui dia 21 farem un petit comentari a la missa del Diumenge. A part de tot: som a una "Solemnitat" (que encara no sé què és però és més fort que una "Festa"). Som primer, a Sant Secundí, sant Torquat (ja n'erem el dia 15/05!!) i Santa Virgínia (la viuda).

La Primera Lectura és del començament del Llibre dels Fets ("de las Actas" es deia abans); diu Pau, mentre era a la presó, i si per cas la missiva fos mai interceptada (deia doncs a un imaginari: Teòfil). Teòfil podria al meu entendre, ésser algú preocupat severament per els assumtes de Déu: Teo-, com teo-logia ò Teo-cràcia quan antigament es confonien (s'aplegaven el poder Diví "por la gracia de Dios fins i tot amb -filia: La ciència que estudia: la búsqueda de la Verdad) i fil (Teòfil: de la dèria, obsessió - fins i tot sexual... i majorment.)

Docs bé diu Pau que Jesús s'apareixia sovint als apòstols i els deia que s'allunyessin de Jerusalem. Ho vam veure ahir que podien ésser perseguits, "perseguits pel Sanedrí" (hahah) és a dir que els podien condemnar per dir coses de Déu (que va en contra de l'Entitat jueva). També el pàrlava del Regne de Déu, cada cop més aprop! Llavors un núvol se l'endugué, a Jesús!, i, mentre els qui eren allà badaven enfavats mirant al Cel; dos personatges vestits de blanc els digueren que "de la mateixa manera que ha pujat, podia tornar".

El SALM és Déu puja en mig de aclamacions/ Al so dels corns puja el Senyor.

La Segona Lectura és cabdal, no ens la podem PERDRE: Carta, de Sant pau, a la Presó: adreçada a un tal Teòfil (ja n'hem parlat). Efes 1, 17-23.

...concedeixi els dons espirituals d'una comprensió profunda i de la seva revelació, perquè:

.- conegueu de veritat qui és ell;

li demano també que il·lumini la mirada interior del vostre cor perquè:

.- conegueu a quina esperança ens ha cridat?,

.- quines riqueses de glòria us té reservades l'heretat que ell us dona entre els sants.

Que conegueu també la grandesa immensa del poder que obra en vosaltres, els creients".

Bé no sembla moco de pavo, no...

l'Al·leluïa ens anuncia l'Evangeli: Aneu a convertir tots els pobles! so seré amb vosaltres fins a la Fi del Món.

Evangeli de Mateu 28, 16-20: "Déu m'ha donat plena autoritat al Cel i a la Terra". Els ¡11! marxen cap Gal·lilea a la muntanya que els havia indicat en una de les aparicions. En veure'l tots es prosternaren. Alguns dubtaren... Jesus els diu: "

Déu m'ha donat plena autoritat al cel i a la terra. Aneu a convertir tots els pobles, bategeu-los en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant i ensenyeu-los a guardar tot el que jo us he manat. Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món.

Sant Secundí (del 21 de Maig). Sembla ser que es tenen indicis de que fossi estat decapitat però el Martirilogi antic a 1922 no ens en diu res més no que fos autèntica la seva Passió. En el nou martirilogi (1922) passà del 21 de Maig al 1 de ABRIL.

Sant Torquat ; ja en vam veure un el 15 de Maig. Dels companys de martiri no se'n sap res. Sant Torquat d'ACCI celebraria la festivitat entre les dies 1r de Maig, 15 de Maig o bé l1 de Juny (que després del mes de Maria (maig)) ens fa reviure al Sagrat Cor de Jesus i també ho celebrem TOT EL MES. L'altre Torquat (sembla que el del 15 de Maig) és el de Empúries. Vegeu-ho vosaltres mateixos!

Santa Virgínia (no és la Verge, sinó la viuda: SANTA VIRGÍNIA CENTURIONE (aristòcrata genovesa (a qui no se sabia d'on era li delien, per exemple per les Espanyes: Genovès, o fill del bosc (jajaj) que es va entregar al.. a: l'atenció dels desemparats. Als 20 anys! es va morir el seui marit ("Un hombre dado a los placeres") i va casar a les seves filles i s'entregà als pobres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)