Santa Restituta ... era "Més que " sant Felip (filipo Romolo) Neri. Doncs és el sant d'avui!

 Començar per el Dia que som (viurem) els cristians. Divendres (queda un dia de Setmana VIIª) i ja: La Pentecosta!

Enguany (Memòria ... no sé si ho diu enlloc "obligatòria" de Sant Felip Neri!) No sé si per això més comprensible (i s'hi ha d'amnar amb cura) a la Lectura (el ¿passatge?) d'avui del Llibre dels Fets dels Apòstols:

Tenim que ens parla de Governadors, de Reis i de ¿Berenica? (no sé què? /qui? era). Festus era un Governador que va escarçellar a Pau. Li havia deixat "pendent" el cas de Pau de Tars que predicava una resurrecció d'entre els morts". El Autor de la dependència, és un TAL Fèlix... quin nom per ser "jueu?"... I que ara Festus, enviarà vers Roma (tal com recordàvem ahir li va anunciar al mateix PAU en un somni (em sembla.. vull dir que potser va estar una Visió). El cert és que semblaria que (una cosa il·lògica, incomprensible) que es revisés (amb tant poca retrospectiva) vull dir: en un perìode tant curt de temps: "Aquesta setmana mateixa i Divendres".. o "i... "...

El cert és que l'Esperit Sant ja fa molts snys que el tenim entre Nosaltres. El Salm diu (El Senyor té el tron al Cel)... es llegeix (ara no ve al cas "in extenso" però si que comença (Salm Responsorial (hi ha feina a apedaçar: Salm 102, 1-2.11-12.19-20ab i encara (R.:19a) comença doncs"Beneeix el Senyor ànima meva/Beneeix el seu Sant nom/ beneeix.../No t'oblidis mai dels seus favors"

Tenim doncs l'inexplicable ara mateix. I me n'adono que no tinc massa més que ningú d'altre i ni gens ni gaire desinvoltura en els afers que us "exposo": l'Esperit Sant us farà recordar tot el que us he dit. Us ho farà entendre! -diu el Al·leluïa-.

L'Evangeli parla de les tres vegades, oi? que Jesús, havent esmorzat, li diu a Simó-Pere si l'estima? I al final de dir-li que PASTURI les seves ovelles. Explica Jesús, explica l'evangelista i ¿incidirà el Mossèn?

en el detall que quan siguis vell et cenyiran i et faran anar on tu no vols(?) "Algun borratxo" diria en TORRAS... diu que: novoldràs haver anat a missa (a Roma!) encara ho demanes? a Festus i s'ha acabat la tinta del boli blau. En reposarem!

Els Sants... Començarem per una dada: Santa Restituta (entre el 16 i el 18 de Maig. Nascuda a Carthago "Hypona Diarrhytus" una membre dels màrtirs de Abitinia (Dativo, Saturnino...) És la que feia pocs (dies... és EVIDENT) vull dir que la clau està en exercitar (ho posen "facilito para no pensar") ¿Hombre! De ben segur que NO CAL MIRAR-HoO el que ens convé és saber (Avui justament) si anava una cosa abans que l'altra... o "més o menys quants dies fa" Un mes, quinze dies!" Com es fa un Resum? (havia de incloure sobre tot els dies de 16 i 18 de Maig de Sant Restituta i la ESTOPA (Resina) amb que la van.. us enrecordeu d'aquella bola de 3mts de diametre, inflables que "van cardar cardener avall" doncs ES VA SALVAR la imatge de Santa Restituta i no se sap com? bé: el foc es va apagar o... Era el 17 dia de "San Pascual BAYLON". El 17 (aquest any).

Sant Felip Neri (de sant Fèlix ja en parlarem), Sant Zacaries (sacerdot jueu). ¡¡Sant Eleuteri!! Quina alegria! Eleuteri el que va ser Papa Grec entre 175 i 189.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)