Comencem l'agost i el llevar-se més tard eh? (col·legues)?

 Sant Alfons-Maria de Liguori (Nàpols 1696-Pagani 1787), bisbe de Goti i doctor de l’Església, fund. redemptoristes (CSSR, 1732), patró dels confessors i moralistes.

Teòleg i missioner urbà… vul dir que va dedicar-se a evangelitzar a la mateixa ciutat on havia nascut (Nàpols). Era l’any 1732, quan tenia 38 anys que va crear la Congregaciódel Santíssim Redemptor al 1732. Uns anys abans haavia endagat un projecte de «les capelles del vespre» un seguit de centres d’acollida, per a joves en estat de marginació, centres que gestionats pels mateixos joves, s’hi feia pregàriam trobadam activitat social, activitats comunitaries i act. dèducació.

Sobre aquella Congregació… no he ni mirat de entendre-ho. Feia una predicació planera… lluny de les engalanades i barroques homilíes de l’època. Filosòficament parlant resulta que se li presumeix un Estil entre dues tendències o ideologies molt poc comunes per a mu (si més no). Així Sant Alfon-Maria de Liguori, el seu Sistema moral (el, o dintre del equiprobabilisme) estaria enmig de rigoristes i probabilistes… Ho deixem aquí. De moment com entre que no em paga, arar ja ningú res de res no síé nisi cercar-ho al diccionari… Fem-ho, va! Figor excessiu. El RIgorisme és un corrent representaria que (bé hom encara s’hi pot agafar, però el devenir acostuma a menystenir -diguéssim… per una notícia, per unassoliment simpàtic… etcspecialment en matèries que en ésser morals… doncs podem ben bé dir que el que hi ha en aquesta… sabeu queè penso que en reaitat el mateix Alfons-Maria o entenia ni voluntat de fer-ho, ni coneixement que mai s’agrupessin les seves idees, prdiacions i finalment obres de manera que ma va saber que se’n diria.. doncs per exemple per part dels FORMALISTES RUSSOS. L’altre paraula és Probabilistes1 m. [FS] [RE] Doctrina filosòfica intermèdia entre el dogmatisme i l’escepticisme, segons la qual l’enteniment humà no pot arribar a certeses absolutes, però sí a opinions probables.
2 m. [RE] [FS] Doctrina segons la qual, en matèria moral, quan no es pot aconseguir la certesa, és lícit de seguir una opinió probable, encara que n’hi hagi una de més probable.

ALfons-Maria, va tenir una molt bona educació i sospito que un notable èxit en la tria de les seves activitat , doncs donat que havia entrat a la Universitat de Nàpols als 12 anyets en va sortir com a DOCTOR en Dret Civil i Canònic. Quatre anys més tard.

Era de famílai noble, de la mateixa Nàpols. diu que va abandonar la seva carrera jurídica al cap de deu anys i el seu pare no hi estava d’acord. I es dedicar a la Evangelització com hem dit, a la ciutat de Nàpols.

Aquelles Capelles del vespre, gairebé uns proto-Centres de integració Social, a la mort de Liguori n’eren 72; i, ocupaven més de 10.000 perones

Sant Feliu (Fèlix), mr. a Girona (s. IV), d’origen africà.

D’aquest sant ‘hem parlat moltes vegades. Fins i to en aquest mateix mesps de Juny i Juliol, Eren dos Feliu ò Fèlix i sant Cugat (ue tampoc se’n va escapar i que tot i que hom ho ha fet sempre de polititzar la Història, crec que sant cUGAT TAMB´LES VA PASAR MOLT PUTES UNS ANYETS MÉS TARD.

Santes Fe, Esperança i Caritat, vgs. i mrs. eren unes adolescents

Santas Fe, 12 años de edad; Esperanza , 10 años), Caridad, 9 años; y su madre Sofía eran cristianas que vivieron en Roma en el siglo ii y fueron martirizadas por orden del emperador Adriano. Las chicas murieron por torturas y su madre poco después, al sepultarlas.




Josep Salvans Arola

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)