Podríem titular-ho: "LAS COSASDEL QUERER"

 Certament ahir la missa estava preparada per l'Autoritat com a una lectura amb cara i ulls. Els mossèns es pensen que la gent no hosap això. Fins i ot amb informacions puntuals de Ràdio i TV que: 

Ara hi ha InternQUi fa una feina té dret a percebre un sou -va resoldre Mn Devesa- quan la gent va començar a dir-me que el Mn m'havia de pagar per tallar la gespa de la Rectoria. La gent insistia tant que li ho vaig demanar... de cobrar!

Doncs bé no els deu semblar suficient l'estipendi que vacil·Len a tort i a dret amb allò de "EL sembrador va sortir a sembrar" i es refíen de "continguts obsolet que ja ni per lea àvies funcionen... imagina't per les monges!

Donca ara. la missa de avuila miraé de explicar jo:

Lectura primera:del Llibre de l'Èxode. éxode seria un itinerari que van fer durant 40 anys el Poble de Israel després que el Señor obrís pas a travé (cada cop son més els qui diuen): les aigües del Mar Roig amb unfort vent i van escapar dels exèrcits del Faraó. No sé si inclou les 7 plagues que els Senyor va fer perquè Moisès arrenqués un primer consentiment de marxa al Faraó. Avui en la Lectura primera (d'eaquest mateix llibre de l'Èxode (Of course) ensdiuen que el faraó es va morir i en va venir un altre.Ho fa amb personatges comuns (amb el llibre del Gènesi com el Josep qui administrava el gra.

El nou Faraó diu que els israelites cada cop son més imés forçuts i que en un afectació de guerra podríen fins i tot derrotar-los i els feien por. Llavors van començar a encomanar-los obres públiques duríssimes fins que en va fer matar tots els nadons.

En quant a l'Evangeli, una mica destraler, diu Jesús que pretén que les famílies estigun enfrontades... si això fos una classe de Graue n Multimèdia posaríem la Cançó "Bleeding Love" de Leona Louise que quan vivia la mare i li feien prendrepastilles per l'ALzheimer (AXURA) semblava entre el "AMor Sagnant de la Leona i un altre que tenia un laboratori per a la seva enfermetat en un Taller dels Mickey Mouse... fa més de 1uinze anys! i ni me'n reordo!

Jesús arla llavors del qui és bo per segir-lo (tot aqule qui "sabent" que és El FIll de l'Home" ò el Fill del Déu viu que diria Simó Pere) nopot deixar enrere totos les coses i ESTIMAR DËU PER DAMUNT DE TOT. Però em sembla ue els va faltar quòrum: La gent volia sentir el què deia però noli feia mass cas i continuava amb les passions mundanes. JO dic "Per què nosaltres no hem de fer el mateix?"

Per cert, avui som a Sant Aleix de Roma, també conegut per "L'home de Déu". Un pelegrí que s'acomiadà abans de consumar el matrimoni (va ser idea de la que havia de ser la seva dona -diuen ara- que va fer que fugís al Nord de Síria (ara Turquia) anés a edessa (una ciutat portuària i després cap al centre on vivia de les almoïnes diurant 17 anys i marxà a ROma. Anà apidolar a csa del seu pare, que no el va reconèixer fins que saben Aleix el seu mment (of doubt and pain) va escriure en un paper qui era. EL paper com l'arc per tensar de Ulisses només liva poder arrencar de la ma morta, tiessa, el seu pare que així el va reconèixer. Havien passat 17 anys més.

La vie de Saint Alexis és considerada l'obra més antiga en Francès (1045 d. C. ) i el primer referent de la hagiografia que va provocar moltes altres històries de la vida dles sants (inventades i o enriquides i bullides dels temps de Maria de França...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)