2 d'Agost . Mare de Déu, dels Àngels.

 .Sant Eusebi de Vercel·li (+371), bisbe, d’origen sard; sant Pere-Julià Eymard (1811-1868), prev. marianista, de La Mure, fund. associacions eucarístiques.

De jove va viure a Roma. Tot i que (ja s’ha dit), era de orígen sard el sant Pare Juli Iº el va ordenar Bisbe de Vercelli, una ciutat. Era l’any 340. Allà es guanyà l’estimació dels feligresos. Al 354 el van enviar a l’ambaixada de Constantí (Segon; fill de Constantí El Gran; que no era el primer), i el va enviar junt amb Llucifer de Caller i el diaca Atanasi a un a reunió (que no va ser al final Concili) a MILÀ.

Que sapiguem que Constantí IIn tenia com a mínim tres fills, i un d’ells va ser nomentat Emperador de TOT l’Orient. Els altres dos i dos cosins s’havien de Repartir l’Imperi de Occident.

S’ha desprès que Constantí II era defensor de l’Arrianisme (d’una manera com veiem poc beligerant… tenia ja prou feina?)

Concili de Milà (vegileu que és com teclejar al google aquella película «La Ola» (Die Welle) al facebook: es torna boig!

El que sabem és que Sant Eusebi va ser cridat a participar-hi. Aquest fet és negat per varis historiadors (que Eusebi fossi Màrtir) Al 371 hauria d’haver estat perseguit, precisament per una nova sèrie de «purgues». EL fet és que Eusebi ha passat a la Història com un dels més brillants figures de la defensa de la (SANTA) fe catòlica i com a contrari a la primera de les grans Heretgies de la Història, l’Arrianisme que nega la Divinitat de Jesús.

Juli Primer ja no era Papa quan lo del (malanomenat «concili» de Milà. Ho era in tal Liberi. Era l’any 355. La gran «fita» de Eusebi és que segons era «de Llei» (suposo que de Dret Canònic o D. Eclesiàstic de l’Estat) el sotmetiment al SÍMBOLO DE NICEA que suposava la acceptació i punt de partida de tots els bisbes (els arrians i els que no ho eren) a la Fe Catòlica.

——————————————————————————-

Aniversari de l’aparició o descendiment de la Mare de Déu de la Mercè (1418).

Aquí s’ha de investigar que segons es xerra seria fora la mateixa de una aparició «simultània?» a tres personatges catalans que serà el que vostès diguin, però al 1418 (que diu la Viquipèdia) Jaume Primer fa ja 200 abnys que va passar a millor vida. Els altres dos personatges eren Sant Ramon de Penyafort (1175-1275) i Sant Pere Nolasc (1180-1256). Buneu! ja els avisarà algú.

——————————————————————————-

Mare de Déu dels Àngels o de la Porciúncula;

Ja us passaré de dies una foto dels Goigs d’aquí al Convent de Santa Clara que hi és dedicada.

També som a Sant Pere.Julià Eymerd… santa Teodora i els seus tres fills, mrs. i sant Esteve I, papa (254-257) que (un altre cop per dos-cents anys NO ÉS EL PROTOMÀRTIR que deixarà el su mantell perqué el reculli Saule. Diu que aquesta altre Esteve (1r), Papa … era també martir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Avui la MISSA la diré Jo!

"un matí d'hivern" (poesia comentada)